Ministrul Nelu Tătaru, la Timişoara: „Cazurile medii de covid-19 şi asimptomatice vor rămâne la domiciliu, sub supraveghere medicală”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, la Timişoara, că de săptămâna viitoare, cazurile uşoare şi medii de infectări cu covid-19 precum şi cele asimptomatice, vor putea rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie, potrivit Agerpres.

 

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Acesta a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

În după-amiaza zilei de 15 octombrie, ministrul Nelu Tătaru s-a întâlnit cu conducerea Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara cu care a discutat despre situaţia sanitară actuală, despre creşterea numărului de cazuri de infecţie cu Sars CoV 2, dar şi despre identificarea unor noi spitale în care să fie internaţi pacienţii cu forme medii şi severe de covid-19.

 

Print Friendly, PDF & Email