Ministrul de Interne, în vizită la Centrul de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara

Sursă foto: Prefectura Timiş

Noul spațiu al Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara a fost vizitat luni, 15 decembrie, de ministrul de Interne Marcel Vela, însoţit la Timişoara de mai multţi oficiali din MAI şi de reprezentanţi ai unor instituţii subordonate.

 

Noul spațiu al Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara a fost operaționalizat în 4 decembrie. Acest centru, unic în lume, a fost realizat în baza Acordului Tripartit între Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Organizația Internațională pentru Migrație și Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Imigrări, în cadrul unui proiect al MAI, prin Inspectoratul General pentru Migrație, cu finanțare de la Uniunea Europeană. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 21 de milioane de lei, fără TVA.

Centrul are o capacitate de găzduire de până la 200 de persoane și oferă adăpost temporar refugiaţilor aflaţi în nevoie urgentă de evacuare din prima ţară de azil până la relocarea acestora în alte țări.

Potrivut Prefecturii Timiş, ministrul Marcel Vela a avut discuții cu reprezentanții UNHCR, dar și cu refugiați cazați în acest centru, care s-au declarat mulțumiți de condițiile și facilitățile oferite.

Ministrul Marcel Vela a fost însoţit la Centrul de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara de chestorul general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, de chestorul de poliţie Eduard Mirițescu, împuternicit al Inspectorului General al Poliției Române, de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, comisar-șef Leonard-Florin Medrega, de chestorul Tiberiu Giurea, inspector general adjunct al Inspectoratului General al Politiei de Frontieră, de chestorul Ștefan Săvulescu, directorul Direcției Generale de Management Operaţional, ţi de prefectul județului Timiș, Liliana Oneț.

 

Print Friendly, PDF & Email