Ministrul de Interne al Landului Baden-Württemberg, la Timişoara

Reinhold Gall Foto kulturschnipsel.deMinistrul de Interne al Landului Baden-Württemberg se va afla, timp de trei zile, în Banatul Românesc.

Reinhold Gall, Ministrul de Interne al Landului Baden-Württemberg, va veni în Banatul românesc, într-o vizită cu caracter informativ, în perioada 30 iulie – 2 august, anunţă reprezentanţii Consulatului Republicii Federale Germania la Timişoara. Aceştia mai spun că, prin această vizită, oficialul geman urmăreşte să-şi facă o imagine despre Banat şi despre situaţia minorităţii germane din această regiune, dat fiind că, printre atribuţiile unui ministru de Interne a Landului Baden-Württemberg se numără şi promovarea culturii minorităţiilor germane din Europa de Est. Reinhold Gall va fi însoţit, în vizita sa în România, de Frank Mentrup, primarul general din Karlsruhe, oraş înfrăţit cu Timişoara.

Joi, 30 iulie, cei doi se vor întâlni cu episcopul romano-catolic Martin Roos, iar apoi, cu reprezentanţi ai minorităţii germane din Banat.

Vineri, 1 august, se va întâlni cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, cu preşedintele Consiliului Judetean Timiş, Titu Bojin, şi cu prefectul de Timiş, Eugen Dogariu.

Pe agenda de lucru a ministrului german se mai află semnarea unui acord de parteneriat privind dubla dilpomă între Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor a Universităţii de Vest din Timişoara şi Facultatea de Calculatoare şi Informatică de Gestiune a Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Karlsruhe, participarea la „Kirchweih”, în Sântana, judeţul Arad, şi binecuvântarea lucrărilor de renovare de la Mănăstirea Maria Radna, mai informează reprezentanţii Consulatului Republicii Federale Germania la Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email