Ministrul Adrian Veştea, la Timişoara: „Reorganizarea administrativ-teritorială trebuie realizată urgent”

Sursă foto: PNL Timiş

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a avut joi, 19 iulie, o întâlnire cu primarii liberali din Timiș, în cadrul căreia au au fost abordate teme administrative, iar primarii au prezentat problemele întâmpinate în implementarea proiectelor, reforma administrativ-teritorială, problemele bugetare și perspectivele viitoare în ceea ce privește finanțările guvernamentale.

 

„Reorganizarea administrativ-teritorială trebuie realizată urgent. Nu este normal să avem unități administrativ-teritoriale cu câteva sute de cetățeni. Care este eficiența cheltuielilor banilor publici în astfel de cazuri? Desigur, reforma trebuie să aibă la bază studii de specialitate ca să vedem până la ce nivel al populației mergem, dar  reforma trebuie realizată”, a declarat ministrul liberal al Dezvoltării, Adrian Veştea.

Alin Nica, președintele PNL Timiș, a menționat că „se discută în prezent despre gaura din buget, dar nu spunem faptul că la nivel local nu avem asigurate bugetele pentru trimestrul 4 la cheltuielile cu asistența socială, la cheltuielile de funcționare, cu cofinanțările la proiectele europene. Întotdeauna bugetul de stat s-a închis cu bugetele locale zicând că se mai dau sume la rectificarea din vară. Sper că Guvernul nu va uita de promisiunile de la începutul anului, altfel vom avea mari probleme începând cu toamna acestui an”.

 

 

Print Friendly, PDF & Email