Ministerul Sănătății: La Maternitatea „Odobescu” este în desfășurare o anchetă epidemiologică

Ministerul Sănătății anunță că a fost informat de Direcția de Sănătate Publică Timiș că la Maternitatea „Odobescu”, din Timișoara, au fost analizate structura funcțională și fluxurile unității sanitare de către o echipă de epidemiologi.

 

Potrivit Ministerului Sănătății, echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activității medicale, pe echipe formate din minimul necesar de resurse umane, atât pentru asigurarea eficientizării serviciului medical, cât și pentru minimizarea expunerii.

Astfel, s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie. „Pacientele ce se vor adresa acestei unități vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola și vor fi testate Sars-Cov 2. În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul «Bega», dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ, vor fi internate la Spitalul «Odobescu»”, transmite Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

De asemenea, a fost dispusă izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea acestora. Repetarea testelor Covid-19 se va efectua atât pentru cei zece nou-născuți depistați pozitiv, cât și pentru mame, anunțau, ieri, oficialii din Sănătate. Menționând că la Timișoara au fost prelevate deja probele de la cinici mame și tot atâția bebeluși și că s-a luat legătura și cu Direcțiile de Sănătate Publică din județele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane.

Ancheta epidemiologică la Maternitatea „Odobescu” este în desfășurare.

 

Print Friendly, PDF & Email