Ministerul Sănătăţii a cumpărat 156.000 de doze de vaccin hepatitic B

Urmează 280.000 de doze de difterotetanic

VaccinMinisterul Sănătăţii anunţă că a achiziţionat 156.000 de doze de vaccin hepatitic B, care urmează să fie aduse în ţară de către producător, iar 280.000 de doze de vaccin difterotetanic vor fi cumpărate până la sfârşitul lunii.

 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, anunţă, citată de Mediafax, că, în vară, au fost achiziţionate 50.000 de doze de vaccin hepatitic B, iar acum, alte 156.000 de doze, care vor fi aduse în ţară, în perioada următoare, în vederea imunizării bebeluşilor.

Legat de vaccinul difterotetanic, oficialul Miunisterului Sănătăţii a precizat că acesta este utilizat în campaniile de imunizare a elevilor. „În prezent, sunt în proces de achiziţie 280.000 de doze de vaccin. Până la sfârşitul lunii, aceste doze vor fi achiziţionate”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Oana Grigore a precizat că în curând va demara şi campania naţională de imunizare gratuită împotriva gripei a populaţiei la risc. „Din totalul celor 42 de judeţe, jumătate şi-au ridicat dozele de vaccin gripal. Vaccinul va fi livrat medicilor de familie, care vor începe imunizarea populaţiei la risc”, a mai spus ea.

Mai multe judeţe din ţară se confruntă, unele chiar de câteva luni, cu lipsa vaccinului antihepatitic B, precum şi a vaccinului Pentaxim, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale.

Print Friendly, PDF & Email