Ministerul de Interne va cumpăra autospeciale de 57 de milioane de euro

Anunţă ministrul Gabriel Oprea

Autspeciale MAIMinistrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat marţi, la prezentarea bilanţului ministerului pe2013, că a făcut demersuri pentru achiziţionarea de autospeciale în valoare de 57 de milioane de euro, bani obţinuţi din venituri proprii al instituţiei pe care o conduce.

 

Ministrul Gabriel Oprea a anunţat, marţi, la bilanţul M.A.I. pe 2013, că, la nivelul ministerului, se urmăreşte rezolvarea problemelor legate de lipsa de autospeciale la toate structurile operative. „Am iniţiat demersurile necesare în vederea reducerii deficitului de mijloace de mobilitate la structurile operative, prin utilizarea a 57 milioane euro din venituri proprii pentru dotarea unităţilor ministerului cu autospeciale”, a declarat Gabriel Oprea, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, referitor la accesarea fondurilor europene, Gabriel Oprea a declara că, în 2013, au fost gestionate fonduri externe nerambursabile în valoare de aproximativ 135 de milioane de euro, prin intermediul a 192 de proiecte. Dintre acestea au fost finalizate peste 40 la sută, în valoare de peste 46 de milioane de euro. În prezent, afirmă ministrul, sunt în evaluare 95 de proiecte, în valoare de aproximativ 90 milioane euro, şi 173 de iniţiative pentru proiecte viitoare, în valoare de peste 1,5 miliarde euro.

În 2013, M.A.I. a beneficiat de fonduri de la bugetul de stat în valoare de 8.381,5 milioane lei şi de venituri proprii de aproximativ 228,9 milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email