Ministerul de Interne, amendat pentru condiţionarea înscrierii la şcoala de poliţie în funcţie de înălţime

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat Ministerul Afacerilor Interne cu 1.000 de lei pentru condiţionarea înscrierii la Şcoala de agenţi de poliţie din Câmpina în funcţie de înălţimea candidatului.

 

Depunere juramant octombrie 2001 foto 8Pentru înscrierea la exa­menul de admitere la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr”, din Câmpina, can­didaţii trebuie să aibă o înăl­ţime minimă de 165 de cen­timetri, în cazul fetelor,  şi de 170 de centimetri, în cel al băieţilor – un criteriu ce a fost aprobat prin ordin al mi­nis­trului de Interne.

O candidată din Argeş a făcut plângere la C.N.C.D. după ce a fost măsurată de mai multe ori, rezultatul fiind fie puţin sub, fie puţin peste limita de înălţime stabilită, anunţă Mediafax. Colegiul director al C.N.C.D. a stabi­lit, cu unanimitate de voturi, că a condiţiona înscrierea la examenul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina în funcţie de înălţimea candidatului con­stituie o faptă de discrimi­na­re. Astfel, C.N.C.D. a decis să sancţioneze M.A.I. şi I.P.J. Argeş cu câte o amendă de 1.000 de lei.

Decizia este intere­san­tă, în condiţiile în care im­punerea acestui barem în pri­vinţa înălţimii este valabil de peste 20 de ani şi se aplică în toate unităţile şcolare ale M.A.I., de la şcoli de agenţi de poliţie, la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”.

Print Friendly, PDF & Email