Ministerul Apărării Naționale a început instalarea unui spital militar de campanie, la Timișoara

Foto: Forțele Navale Române / Ministerul Apărării Naționale

Ministerul Apărării Naționale anunță că a început pregătirile pentru instalarea și operaționalizarea unui spital militar de campanie la Timișoara.

 

Spitalul, denumit Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament va fi instalat în incinta Stadionului CFR.

MApN anunță că de azi au început operațiunile de transport al containerelor și echipamentelor de la Centrul Farmaceutic Zonal Sebeș către locația de instalare și, totodată, au fost demarate lucrări de amenajare genistică pentru pregătirea terenului. Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale facilității medicale, precum și racordarea la utilități.

Sistemul este alcătuit dintr-o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru Anestezie-Terapie Intensivă și este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. În locație va fi instalat și o tabără de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Formațiunea medicală va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență  Timișoara, pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu virusul Sars-CoV-2.

Instalarea și operaționalizarea denumit Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament Timișoara este realizată de Direcția Medicală, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcția logistică și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii din cadrul MApN.

Print Friendly, PDF & Email