Mii de gulguțe vor lumina Parcul Rozelor

O nouă ediție a Festivalului Luminii va fi organizată la Timişoara, pentru a reaminti publicului să se bucure de frumusețea lucrurilor mărunte.

 

Ajuns la cea de-a zecea ediție, Festivalul Luminii va avea loc duminică, 9 iunie, în Parcul Rozelor. Este un eveniment organizat în sincron în mai multe orașe din țară, care are scopul de a crea un spațiu de deconectare de la rutina zilnică și a oferi comunității o parte din magia lucrurilor mărunte care ne pot face ziua mai frumoasă, spun organizatorii, adică cercetașii din Timișoara.

Cei interesaţi sunt invitaţi să își aștearnă imaginația pe o pânză de trei metri și să își încerce îndemânarea la origami. Sau să participe la atelierul de noduri coreene și atelierul de cavele ori la atelierele specifice cercetașilor, de orientare și supraviețuire în natură şi de realizare de  noduri și construcții.

Pasionații de fotografie au şi ei ocazia să își expună fotografiile în cadrul concursului festivalului, iar cei care vor să intre puțin în lumea jocului sunt așteptaţi la atelierul de roleplaying. Este, de asemenea, pregătită o zonă de relaxare cu boardgames și cărți.

O dată cu lăsarea întunericului, anunţă cercetaşii, parcul se va lumina datorită miilor de gulguțe (cutii de hârtie cu o lumânare înăuntru), iar trupele Crossfire și Deep6Project vor susține un spectacol de jonglerii cu foc.

Cei care nu pot ajunge duminică la festival, deşi şi-ar dori sunt așteptaţi vineri, 7 iunie, de la ora 18,  în Parcul Rozelor pentru a descoperi frumusețea lucrurilor mărunte măcar pentru câteva momente.

Festivalul Luminii este un proiect naţional, organizat de tineri și adulți, voluntari de toate vârstele, membri ai Organizației Naționale Cercetaşii României, devenind un eveniment de tradiţie pentru comunitatea locală a Municipiului Timişoara. Acesta are ca scop împodobirea unei anumite locaţii cu gulguţe (forme de hârtie cu câte o lumânare înăuntru) şi realizarea de evenimente care au ca obiectiv divertismentul comunităţii locale şi amintirea importanţei lucrurilor mărunte.

Organizația Națională Cercetașii României este una dintre cele mai mari mișcări educaționale de tineret din România, derulând la nivel local, prin cele 86 de structuri locale, programe educaționale pentru aproximativ 4500 de copii și tineri din România, cu sprijinul a 1000 de voluntari adulți. Cercetășia este educație pentru viață. Completând educația primită la școală și în familie, dezvoltă autocunoaștere și dorința de a ști, de a explora și de a descoperi.

 

Print Friendly, PDF & Email