Mii de arbori şi arbuști vor fi plantaţi la Timişoara până în primăvară

Foto: PMT

Primăria Timișoara anunţă că a început campania de plantare care se va derula până în luna martie a anului viitor, timp în care urmează a fi plantaţi peste 1.000 de arbori, 850 de arbuști și 336.000 de plante.

 

Primele plantări de arbori au fost finalizate deja în cartierul Elisabetin și în parcurile Karlsruhe, Carmen Sylva, Pădurice şi Sudului, transmit reprezentanţii Primăriei.

Pe străzile Timișoarei apar, din această toamnă, o diversitate de specii de foioase și conifere, plante ornamentale pentru parcuri și arbori pentru aliniamente stradale. Printre speciile principale plantate se numără platini, frasini, tei și cireși japonezi și vor fi plantate câteva exemplare de pini aurii de tip „Glauca Majestic Blue” de cinci metri înălțime.

Foto: PMT

De asemenea, 200 de noi trandafiri din 21 de soiuri de la Aiud vor fi plantați în Parcul Rozelor și alți 350 vor colora cartierele Freidorf, Complexul Studențesc şi Fabric. În Parcul Justiției vor fi plantate 127.000 de fire de lalele, narcise și brândușe și sunt în plan amenajări noi pe bulevardul Vasile Pârvan la intersecțiile cu Pestalozzi și Mihai Viteazul, spun oficialii Municipalităţii.

Am zis adio la Palmișoara și începem transformarea orașului în Timișoara Verde. Plantăm peste 1.000 de arbori de talie mare pe bulevarde, alveole și în parcuri, completăm acolo unde lipseau și îi înlocuim pe cei care au căzut la ultima furtună. Schimbăm principiile cu care cheltuim banul public în așa fel încât să colorăm Timișoara cu flori, în anul Capitalei Culturale Europene, dar să fim și chibzuiți. Trecem de la plante care rezistă doar un an și gazon britanic, care are nevoie de multă apă pentru întreținere, la spații urbane pline cu plante perene și arbuști, plante mai rezistente și cu costuri mai mici de întreținere”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Foto: PMT

Primii 50 de arbori au fost plantați în cursul ultimei săptămâni pe străzile Ciprian Porumbescu, Dimitrie Kiriac și Hebe. În total, pentru această campanie de plantare, anunţă reprezentanţii Primăriei, sunt planificați 1100 de arbori, 850 de arbuști, 336.080 de plante bienale și bulboase, 550 de trandafiri, 850 de arbuști în parcuri și aliniamente, 3000 de fire de gard viu, iar în 90 de jardiniere se vor planta 450 de plante perene și arbuști.

Print Friendly, PDF & Email