Mihail Neamţu, la Timişoara, despre „Visul României Mari”

Mihail Neamţu va conferenţia la Timişoara şi îşi va lansa cel mai nou volum, „Visul României Mari”.

 

Conferința „Visul României Mari”, pe care Mihail Neamţu o va susţine la Timişoara, este prilejuită de lansarea cărții omonime, pe care a publicat-o recent, la editura Doxologia, şi care va ajuta cititorul să înţeleagă în profunzime resorturile Marii Uniri, văzută ca un vis împlinit.

Toți avem un vis. Visăm de cele mai multe ori personal sau, cel mult, familial. Au fost însă generații – rare – care au visat într-un sincron național. Care au visat cu durere și cu lacrimi, iar visul, gând înalt, atunci  când e crezut cu tărie se întrupează și devine prezent și istorie. Un astfel de prezent întâi visat a fost și acel 1 Decembrie 1918 care e izvorul nesecat al României Mari. E un moment unic care ne cheamă și care legitimează continua devenire a țării noastre. Înțelegerea lui ne poate da  cutezanța de a avea – ca și popor – și alte vise comune care să devină istorie”, spune Mihail Neamţu.

Cele două evenimente – conferinţa şi lansarea cărţii –, organizate de Liga Studenților din Timișoara, vor avea loc în prezența lui Mihail Neamțu, joi, 23 noiembrie, de la ora 18.30, în Aula Bibliotecii Central-Universitare din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email