Mihai Şora, protagonist al unui film lansat la Timişoara

Filosoful Mihai Șora se va afla mâine la Timişoara, unde va fi lansat un film care îl are ca protagonist, numit Punctul și Sfera. Despre iradiere în nevedere.

 

Reprezentanţii Centrului de Cercetare în Istoriografie Filosofică și Filosofia Imaginarului din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara vor dezbate, alături de filosoful Mihai Șora și de Luiza Șora, problema centrului și periferiei, a luminii și invizibilului, pornind de la filmul Punctul și Sfera. Despre iradiere în nevedere, realizat de Luiza Șora, cu sprijinul Institutului Fondane, avându-l ca protagonist pe Mihai Șora.

Evenimentul, oferit în cadrul Vremii Bucuriei, a X-a ediţie, manifestare dedicată Părintelui Teofil Părăian, va avea loc mâine, de la ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Timişoara.

La dezbatere vor mai participa părintele Ioan Pintea, editorul operei lui Nicolae Steinhardt, părintele Mihail, ucenic al părintelui Teofil Părăian, criticul de film Marian Sorin Rădulescu şi arhitecţii Eugen Vaida și Diana Belci. Moderator este Claudiu Mesaroș.

Print Friendly, PDF & Email