Mihai Eminescu, omagiat la Biblioteca Universităţii Politehnica Timișoara

Foto: U.P.T.

De Ziua culturii Naționale, Universitatea Politehnica Timișoara îl omagiază pe Mihai Eminescu printr-o serie de evenimente organizate la Biblioteca Centrală a universităţii.

 

Sub titlul Dintre sute de polemici…, în Sala Polivalenta a Bibliotecii  Centrale a Universităţii Politehnica Timișoara va avea loc, de la ora 13, lansarea volumului Eminescu orator. Strategii retorice în publicistică, al cărui autor este Daniel Ciurel, cadru didactic al Facultății de Științe ale Comunicării. Volumul, apărut recent la editura Tritonic, prezintă publicistica eminesciană din perspectivă retorică. „Volumul își propune să relanseze interesul pentru publicistica eminesciană și să promoveze criticismul retoric în științele comunicării, ca metodă calitativă aparte.  Eminescu a fost un jurnalist lucid, incomod și angajat. Deloc desuet, ba chiar, în multe privințe, extrem de actual, Eminescu oferă un model de ziarist complet, care a influențat generații de jurnaliști români”, transmite UPT.

Tot azi, de la ora 15, în holul central instituției, cei interesați sunt invitaţi la 15 minute de poezie. Studenți voluntari împreună cu bibliotecari și cadre didactice vor recita versuri de Mihai Eminescu în ambientul creat de expoziția Sit with Me, a studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism.

Tot atunci va fi organizat și un concurs cu premii pentru cititorii BCUPT, tematica fiind legată tot de poezia lui Mihai Eminescu.

Print Friendly, PDF & Email