Microstagiune organizată în comun de Teatrele Maghiar și German din Timișoara

Teatrul Maghiar de Stat și Teatrul German de Stat Timișoara organizează un showcase, dedicat şi specialiștilor din teatru, și publicului timișorean. Cele mai bune producții recente ale lor au fost grupate la mijlocul stagiunii, ca o demonstrație de forță a actorilor din teatrele minoritare timișorene.

 

În 30 ianuarie, ora 19, Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” prezintă Hedda Gabler, regia Tom Dugdale, o interpretare modernă și minimalistă a celebrului text de Henrik Ibsen, care oferă o partitură generoasă tinerei actrițe Simó Emese.

În 31 ianuarie, ora 19, în Sala Mare, actorii maghiari vor interpreta piesa La comun, în regia lui Radu-Alexandru Nica, o poveste hippie despre un cuplu care se destramă după ce decide să locuiască împreună cu alte cinci persoane.

În ultima zi a showcase-ului, 1 februarie, de la ora 17, Teatrul Maghiar prezintă comedia Mica neînțelegere cosmică, în regia Annei Csábi, un spectacol cu patru personaje feminine care își prezintă neobișnuitele povești de iubire.

Teatrul German de Stat va oferi ultimul spectacol din microstagiunea timișoreană, în 1 februarie, de la 19.30, cu spectacolul Jurnal de România. Timișoara, regizat de Carmen Lidia Vidu, o radiografie a modului în care șase actrițe ale teatrului se raportează la orașul în care trăiesc și societatea română contemporană.

Ineditul acestui showcase, spun organizatorii, constă în varietatea spectacolelor și oportunitatea ca publicul timișorean și de specialitate să vadă actori diferiți și viziuni regizorale diferite, accentuând multiculturalitatea peisajului teatral din Timișoara.

Toate spectacolele vor fi traduse în limba română. Biletele se pot cumpăra de la Casele de bilete ale celor două teatre sau de pe www.biletmaster.ro. Orarul Casei de bilete a Teatrului Maghiar este de luni până vineri între orele 10-13 și 16-19, iar Casa de bilete a Teatrului German este deschisă de marți până vineri între 10-15 și 17-19, precum și sâmbăta între orele 10-15

Print Friendly, PDF & Email