Mesaj de Ziua Mondială a Teatrului, transmis de la Timişoara printr-un performance

Colaj: Arte Factum

Compania de teatru independent Arte-Factum va transmite un mesaj de Ziua Mondială a Teatrului într-un performance cu scene din spectacolele sale.

 

Performance-ul va fi difuzat online în 27 martie, de la ora 18, pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/BestOFTimisoara. Evenimentul este realizat în coproducție de Arte-Factum cu  Best of Timișoara .

„Splendida cultură a teatrului va dăinui câtă vreme va exista umanitatea pe pământ. Imboldul creativ al scriitorilor, designerilor, cântăreților, actorilor, muzicienilor, regizorilor nu va fi niciodată sufocat, iar în viitorul apropiat va înflori din nou, cu o nouă energie și o nouă înțelegere a lumii pe care o împărtășim cu toții. Abia aștept!”, transmite actriţa Helen Mirren, invitată de Institutul Internațional de Teatru să scrie mesajul pentru Ziua Mondială a Teatrului.

La Timișoara, compania de teatru independent Arte-Factum  propune o lectură a mesajului în cadrul unui performance. „În urmă cu un an, exact un an, ne pregăteam pentru două lucruri importante: Ziua Mondială a Teatrului și începerea unui nou sezon de Nocturnalii Arte-Factum indoor/outdoor. Pentru un singur lucru nu eram pregătiți: anul care a urmat. Între o zi și alta a teatrului, am trăit cu toții anul pandemiei, în care totul s-a oprit, prăbușit, suspendat, schimbat. În 2020, am sărbătorit online Ziua Teatrului, cu voi, a fost primul nostru performance virtual. Și primul în care am purtat măști antivirus, nu de teatru. Ziua Mondială a Teatrului ne găsește  în 2021 tot în carantină, într-un perpetuu scenariu roșu în care, ca în celebrul monolog shakespearean, toți suntem actori” , declară regizorul Levente Kocsárdi.

Performance-ul de Ziua Mondială a Teatrului 2021  va cuprinde elemente din spectacolele independente Erendira &bună-sa/remix, Doctor Faustus theater-music și Dosztoievskij b@r. Performerii evenimentului sunt Levente Kocsárdi, Oana Antonovici, Patricia Gavril, Roxana Orz, Marin Lupanciuc, Raoul Horn, Ioana Mărăscu, Sarolta Vass (mezzo, flaut) și Georgiana Rădulescu (vioară), Versiunea în limba română a Mesajului de Ziua Mondială a Teatrului îi aparţine Simonei Donici, scenografia – lui Mihai Donici, iar director de imagine este Bujor Popa.

 

Print Friendly, PDF & Email