Mentorat online pentru studenţi la Arte şi tineri artşti, la Art Encounters

Fundația Art Encounters anunță lansarea programului de mentorat online CAMPart, dedicat studenților la Arte și artiștilor aflaţi la început de carieră.

 

Programul CAMPart, care va avea loc în perioada 29 iunie-25 iulie, a fost inițiat de Fundația Art Ecounters cu scopul de a crea o platformă prin intermediul căreia artiștii pot împărtăși experiența propriului laborator de creație, oferind îndrumare și sprijin viitoarelor generații. Inițiativa s-a dovedit a fi de un real succes, locurile la toate cele şase cursuri propuse ocupându-se în mai puțin de două zile de la anunțarea înscrierilor, spun reprezentanţii asociaţiei.

Cursurile vor fi susținute de şase artiști români contemporani importanți, Aura Bălănescu, Irina Gheorghe, Teodor Graur, Gloria Luca, Cătălina Nistor și Flaviu Rogojan. Aceștia sunt câștigătorii apelului deschis CAMPart pentru rezidențe artistice, apel care a atras un număr mare de aplicații din partea artiștilor dornici să își împărtășească cunoștințele. Cei şase artiști-mentori provin din generații diferite, având experiențe foarte diverse, fapt care se reflectă în varietatea temelor propuse la fiecare curs.

Studenții la Arte și tinerii artiști înscriși la cursurile online vor avea ocazia să dezbată teme de actualitate precum responsabilitatea artistului și adaptarea practicii sale în contextul pandemiei, să își exerseze gândirea critică, dar și să studieze îndeaproape diverse metode de cercetare artistică sau fenomene ale scenei de artă contemporană românească din trecut și prezent. Două dintre cursurile propuse se vor concentra într-o mai mare măsură pe practică – cursanții vor fi invitați să exerseze performance art sau să realizeze schița unei publicații de artist. Mai multe detalii despre conținutul fiecărui curs și informații despre fiecare mentor se pot găsi pe website-ul Fundației.

Prima ediție CAMPart face parte din programul Fundației Art Encounters, Camp – Contemporary Art Meeting Point, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Print Friendly, PDF & Email