Membru al comunității Universităţii de Vest din Timişoara, numit în Guvernul Federal al Germaniei

Bernd Fabritius, membru al comunității academice a Universității de Vest din Timișoara, a fost numit Împuternicit al Guvernului Federal al Germaniei.

 

Dr. Bernd Fabritius, în vârstă de 48 de ani, presedintele saşilor transilvăneni din Germania, a fost numit Împuternicit al Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare şi Minorităţi Naţionale, anunţă Federaţia Expatriaţilor, pe care o conduce.

În iunie 2017, Bernd Fabritius a fost învestit de Universitatea de Vest din Timişoara cu titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum, pentru implicarea sa în relațiile bilaterale româno-germane și pentru buna înțelegere între popoarele europene.

 „Ne bucurăm alături de dl Fabritius pentru reușita sa profesională. Domnia sa a devenit parte a comunității noastre prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa. De-a lungul timpului, într-un context similar, am legat relații cu adevărate personalități ale lumii. Faptul ca domniile lor au acceptat să ni se alăture confirmă renumele instituției noastre peste granițele țării”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea Personalitatea lui Bernd Fabritius este emblematică pentru relaţiile bilaterale dintre România și Germania. Născut, crescut și educat în România, acesta a făcut o carieră politică prestigioasă în Germania, devenind o personalitate de prim rang a vieții publice germane. Bernd fabritius este, totodată, un simbol al transformării în modul cel mai fericit a unei organizații de marcă a anilor postbelici, Federația Expatriaţilor.

Print Friendly, PDF & Email