Medicul Virgil Musta: “Secţia ATI a Spitalului «Victor Babeş” din Timişoara este plină”

Foto: Spitalul „Victor Babeş” Timişoara

În condiţiile în care secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului “Victor Babeş”, din Timişoara este deja plină, medicul Virgil Musta face un nou apel la populaţie, pentru a se proteja împotriva covid-19,

 

“Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit la ora actuală, s-ar putea să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu”, transmite dr. Virgil Musta, şeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Timișoara.

Acesta mai spune că secţia ATI a Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara este plină, iar dacă există o persoană care face formă severă a bolii și se decompensează, nu mai are unde să fie tratată. “Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, avertizează medicul Virgil Musta.

În ultimele 24 de ore, potrivit Prefecturii Timiş, în judeţ au fost confirmate 46 de noi cazuri de îmbolnăvire cu covid-19, majoritatea la Timişoara – 29 de noi cazuri, câte trei în Giroc şi Moşniţa Nouă, câte două în Lugoj, Ohaba Lungă şi Recaş şi câte un caz la Jebel, Sânmihaiu Român, Sânnicolau Mare, Bencecu de Sus şi Dumbrăviţa.

În dimineaţa de 4 octombrie, erau internaţi 171 de pacienţi covid-19, dintre care 19 internaţi erau la ATI.

 

Print Friendly, PDF & Email