Medicul Virgil Musta, numit în Comisia care gestionează criza Coronavirusului în România

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, din Timișoara, a fost cooptat în Comisia națională pentru managementul clinic şi epidemiologic al Covid-19.

 

Dr. Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, a fost numit, din 23 aprilie, membru în Comisia pentru managementul clinic și epidemiologic al Covid-19. După dr. Dorel Săndesc și dr. Cristian Vlădescu, Virgil Musta este al treilea medic timișorean care face parte din această comisie a Guvernului.

Membrii comisiei sunt prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Florin Dumitru Mihălţan, dr. Cristina Grasu, Simona Pârvu, conf. dr. Simine Florescu, prof. dr. Victoria Aramă, conf. dr. Daniela Piţigoi, prof. univ. Cristian Vlădescu, dr. Virgil Musta, dr. Silviu Dumitrescu și prof. dr Daniel Coriu. Vicepreşedinte al comisiei este Alexandru Rafila.

Joi, 23 aprilie, la conducerea acestei comisii a fost numită Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ea a fost numită în locul prof. dr. Adrian Streinu Cercel, demis după ce a promovat un controversat plan pentru răspândirea epidemiei de Coronavirus, numit „Vacanţa mare”, care nu se află în viziunea Guvernului. Acesta prevedea între altele izolarea la domiciliu a persoanelor peste 65 de ani, timp de trei luni, sau extragerea din familii a celor care locuiesc cu tineri și cazarea în hoteluri rechiziţionate de stat.

Print Friendly, PDF & Email