Medicii timișoreni din linia întâi a luptei anti-Covid 19: „Limitați-vă la maximum ieșirile din casă. Doar așa ne puteți ajuta” (Video)

Voichița Lăzureanu și Virgil Musta. Foto: Agerpres

Medicii timișoreni, care au vindecat cei mai mulți bolnavi de coronavirus din țară, peste 50 de pacienți, au filmat un mesaj emoționant prin care vor să convingă populația să stea în case: „Avem nevoie de voi, să fim din nou împreună”.

 

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, din Timișoara, eroi în lupta contra-timp împotriva noului Coronavirus, Covid-19, care au reușit să vindece cei mai mulți pacienți la nivel național, au realizat un clip video emoționant prin care își propun să convingă românii să stea în case pentru a limita răspândirea virusului.

Printre protagoniștii clipului video, realizat de Asociația Timișoara 2021 Capitală Culturală Europeană, se numără medicul primar boli infecțioase Virgil Musta, coordonator al echipei de medici timișoreni aflați în linia întâi împotriva noului Coronavirus, precum și doctorii Cristian Oancea, Voichița Lăzureanu, Dorin Vancea și Ovidiu Fira-Mladinescu.

Deși la Timișoara înregistrăm o situație relativ bună, ca să menținem performanța și să încurajăm o țară întreagă, totodată să ajutăm la cercetarea unui tratament de succes, acum chiar avem nevoie de voi, oamenii de acasă. Limitați-vă la maximum ieșirile în lume, oricât de greu vi s-ar părea. Doar în felul acesta ne puteți ajuta pe noi, medicii, să fim eficienți în lupta împotriva Coronavirusului”, a subliniat medicul Virgil Musta.

În același timp, acesta îi îndeamnă pe românii care pot și vor să facă donații să se implice în această perioadă dificilă: „Nevoile noastre, ale sistemului medical, în acest context grav, cu care nu ne-am mai confruntat până acum, sunt uriașe. Orice gest este apreciat și orice donație contează în lupta pe care o ducem zi de zi. Suntem, literalmente, în ipostaza de a spune că «Împreună putem salva vieți». De aceea, vă rugăm să ne sprijiniți, pentru că doar astfel vom găsi calea de a ieși împreună din criza pe care o traversăm. Și, ținând cont că vorbim de la Timișoara, dacă anul acesta respectăm toate îndrumările care ni se dau, anul viitor ne vom putea bucura împreună de Timișoara, Capitală Culturală Europeană.”

Prin acest demers, Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană  a Culturii anunță că dorește să transmită un mesaj de unitate la nivelul întregii comunități și de solidaritate cu personalul medical angajat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

Până vom trece de pandemie și vom putea ieși din nou în stradă, focusul trebuie să fie pe ce avem de făcut acum. Trebuie să vedem cum putem fi alături de comunitate, alături de medicii care luptă să ne țină sănătoși. E un moment în care cultura susține sănătatea, astfel încât să ne putem bucura toți de «Timișoara 2021». De altfel, sloganul «Timișoara 2021», respectiv «Luminează orașul prin tine», este exact despre cum oamenii, cu puterea și cu energia lor, pot să ”lumineze”. Iar gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum către oameni ca Virgil Musta, Cristian Oancea, Voichița Lăzureanu, a întregului colectiv de la Spitalul «Victor Babeș», dar nu numai. Reușita lor de astăzi ne asigură nouă o șansă mâine”, declară Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Potrivit celui mai recent bilanț al autorităților, dat publicității joi, 26 martie, numărul total al românilor infectați cu coronavirus a depășit o mie de cazuri. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate şi externate, cele mai multe (53) la Timișoara, alte 28 în București, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi.

Print Friendly, PDF & Email