Medicii de la spital din Lugoj donează câte 100 de lei pentru angajaţii cărora le-au scăzut salariile

Medicii de la Spitalul Municipal Lugoj au donat câte 100 de lei pentru unii angajaţi cărora le-au scăzut salariile în urma reducerii unor sporuri, potrivit Mediafax.

 

Opt medici de la Spitalul Municipal Lugoj, cărora salariile le-au crescut după ce a intrat în vigoare noua Lege a salarizării, au donat, în ultimele zile, câte 100 de lei fiecare pentru angajaţii din unitatea medicală cărora lefurile le-au scăzut.

Ideea de a dona sume de bani în fiecare lună pentru infirmierele, brancardierii şi personalul administrativ care primesc bani mai puţini după intrarea în vigoare a Legii salarizării îi aparţine directorului unităţii medicale, Erwin Floroni: „Ideea a fost a mea, pentru că m-am supărat puţin pe sindicate şi le-am spus că am putea face toţi acest lucru, să punem umăr de la umăr şi sindicatul a refuzat. Au donat opt medici câte 100 de lei, deocamdată.”

Acesta mai spune că 43 din cei peste 300 de angajaţi primesc salarii mai mici, în urma plafonării sporurilor. Veniturile au scăzut cu sume cuprinse între 35 şi 270 de lei.

Donaţiile se fac la secretariatul Spitalului Municipal Lugoj, pe bază de listă.

Mii de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sanitas, angajaţi în spitale din întreaga ţară, au intrat luni dimineaţa, timp de două ore, în grevă de avertisment. Pe 11 mai urmează ca angajaţii din Sănătate să declanşeze greva generală, nemulţumiţi de noua Lege a salarizării.

Print Friendly, PDF & Email