Medici și preoți catolici din Timișoara, uniți în lupta împotriva covid

Prof. dr. Dorel Săndesc, inițiatorul acțiunii „Trup și suflet pentru viață”. Foto: Asociația ATI Timișoara

Comunitatea medicală din Timișoara lansează o nouă acțiune originală de voluntariat, sub deviza „Trup și suflet pentru viață”, organizată de Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” Timișoara.

 

La inițiativa profesorului doctor Dorel Săndesc, președinte al Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” Timișoara, mai mulți medici timișoreni vor merge începând cu această duminică în bisericile catolice din Timișoara și, la finalul liturghiei, vor discuta cu enoriașii și le vor răspunde întrebărilor legate de riscurile covid, de vaccinul anti-covid și de măsurile de prevenire. Medicii și preoții își unesc astfel forțele și se îngrijesc împreună de sănătatea trupească și sufletească a semenilor.

Această inițiativă a fost îmbrățișată de medici de prestigiu din Timișoara: prof. dr. Dorel Săndesc, prof. dr. Cristian Oancea, prof. dr. Dan Lighezan, prof. dr. Bogdan Timar, conf. dr. Ovidiu Bedreag, conf. dr. Ovidiu Fira-Mladinescu, dr. Stela Iurciuc, dr. Virgil Musta și dr. Ciprian Gândac. Fiecare dintre aceștia vor merge voluntar la câte o biserică din oraș.

Bisericile catolice care și-au deschis porțile medicilor pentru această acțiune fără precedent sunt Parohia I Cetate, Parohia II Fabric, Parohia III Elisabetin, Parohia IV Iosefin, Parohia V Mehala, Parohia VI Fratelia, Parohia VII Freidorf, Biserica Piaristă și Biserica Catolică Bulgărească „Notre Dame”.

Nu este prima acțiune voluntară de anvergură lansată de comunitatea medicală din Timișoara, care a organizat în primăvară primul Maraton al vaccinării, preluat apoi și în alte orașe ale țării. Medicii voluntari timișoreni au lansat și caravanele medicale de evaluare a stării de sănătate și caravanele vaccinării, destinate oamenilor din comunități izolate și persoanelor sau grupurilor vulnerabile (din aziluri de noapte, cămine de bătrâni, zone defavorizate din orașe).

Print Friendly, PDF & Email