Medici de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara: „Doar împreună putem învinge pandemia”

Medici de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara transmit, de Ziua Mondială a Sănătăţii, mesajul că doar împreună, medici şi populaţie, putem învinge pandemia.

 

„2021 reprezintă al doilea an de luptă împotriva unui virus care ne-a schimbat complet viața și obiceiurile. Am învățat că doar împreună putem învinge, putem merge mai departe, putem reclădi ceea ce pandemia ne-a distrus”, transmit medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, azi, de Ziua Mondială a Sănătăţii.

„Covid-19 a lovit cu greu toate țările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, care sunt cele mai expuse la boală, cu acces redus la servicii de îngrijire a sănătății de calitate. Dorința noastră este ca, în materie de sănătate, să ne asiguram că toți oamenii au parte de servicii de sănătate de calitate atunci când și unde au nevoie de ele. De aceea, În cadrul spitalului nostru, pacientul și siguranța lui sunt puse pe primul loc, oferind tuturor servicii medicale de calitate, cu respectarea celor mai înalte standarde medicale”, spune medicul primar Crina Ralețchi, șeful Biroului de management al calității serviciilor medicale din cadrul Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

Organizația Mondială a Sănătății declara în 1948 data de 7 aprilie ca zi de aniversare a sănătății în întreaga lume. În toţi aceşti ani, prin marcarea Zilei Mondiale a Sănătății s-a încercat atragerea atenției publice asupra unor probleme importante ale sănătății globale. Tema generală a sărbătorii din acest an se desfășoară sub sloganul: „E timpul să construim o lume mai bună, mai sănătoasă.”

Oficialii OMS reamintesc că pandemia de covid a dus la îmbolnăvirea a peste 130 de milioane de oameni și la decesul a peste 2,8 milioane de persoane, subliniind că aceasta ne-a arătat că nimeni nu este protejat atâta vreme cât nu toată lumea este protejată.

 

Print Friendly, PDF & Email