Medici ATI Timişoara: „Noi suntem la muncă pentru voi! Voi staţi acasă pentru noi!”

Sursă foto: Facebook Alexandru Rogobete

Un grup de medici de la Clinica Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, solicită populaţiei să ţină cont de măsurile de prevenţie indicate de autorităţi şi să stea acasă: „Staţi acasă! Noi suntem la muncă pentru voi! Voi staţi acasă pentru noi!”

 

Mesajul şi fotografia au fost postate de dr. Alexandru Rogobete, medic la Clinica Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara, pe pagina sa de Facebook.

În numele Clinicii ATI Timişoara, aceştia solicită populaţiei să respecte regulile simple de igienă și instrucțiunile primite oficial de la toate autoritățile, dând asigurări că vor face tot ceea ce este necesar pentru a putea îngriji pacienţii în aceste vremuri dificile.

La rândul său, directorul Spitalului Judeţean din Timişoara, Raul Pătraşcu, transmite: „Suntem aici pentru voi, dar avem nevoie și de sprijinul vostru, al tuturor, pentru a putea evita răspândirea bolii. Vă rugăm să respectați regulile simple de igienă și instrucțiunile primite oficial de la toate autoritățile, pentru că așa vă puteți proteja și pe voi și pe cei apropiați”.

Acesta dă asigurări că medicii Spitalului Județean sunt în prima linie și vor munci non-stop dacă va fi nevoie şi solicită populaţiei să ţină cont de câteva măsuri:

  1. Dacă aveți febră, tuse sau dificultăți în a respira și ați călătorit în zone afectate de Covid-19 sau ați intrat în contact direct cu o persoană confirmată sau suspectă de infecție cu acest virus, vă rugăm să stați în casă și să apelați 112. Cu menţiunea că nu orice răceală/infecție ce se manifestă prin strănuturi, tuse sau febră înseamnă că ați contactat coronavirusul Covid-19.
  2. Serviciul 112 poate fi apelat și dacă nu îndepliniți condițiile și vă simțiți foarte rău, iar medicii vor decide dacă este nevoie să fiți transportați la un spital sau tratat la domiciliu. Acest lucru vă va proteja atât pe dumneavoastră cât și pe toți cei din jur.
  3. Nu luați medicamente antibiotice sau antivirale fără prescripția unui medic.
  4. Spălați-vă des pe mâini, cu apă și cu săpun.
  5. Tușiți sau strănutați în interiorul cotului de fiecare dată.
  6. Evitați contactul cu persoanele care suferă de orice fel de infecții respiratorii (simptome precum tuse, strănut, febră).
  7. Încercați să evitați locurile publice și aglomerațiile, în special dacă aveți orice fel de simptome descrise la mai sus.
  8. Masca de protecție este necesară doar dacă sunteți răciți sau luați contact direct cu persoane bolnave.
  9. Nu vă lăsați pradă isteriei, verificaţi orice zvonuri din mai multe surse mass-media și verificați ca informațiile să fie oficiale.

„Noi, colectivul spitalului Județean, suntem în prima linie și vom munci non-stop dacă va fi nevoie. Dar, cu calm și cu puțin bun simț, vom trece cu bine și fără sperieturi peste perioada următoare”, transmite Raul Pătraşcu.

 

Print Friendly, PDF & Email