Medic Virgil Musta: „Respectați regulile, pericolul nu a trecut”

Deși suntem în preajma Paștelui, epidemia prin care trecem în aceste zile ne obligă să rămânem extrem de disciplinați în respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului Coronavirus, avertizează medicul de boli infecțioase Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeș”, din Timișoara: „Pericolul nu a trecut.”

 

„Suntem în preajma sărbătorilor pascale. Vremea frumoasă de afară și spiritul acestor sărbători ne pot face pentru câteva clipe să uităm de realitatea de azi. Ne ducem cu gândul la cei dragi, care poate acum sunt la distanță de noi și ne amintim modul aparte în care sărbătoream împreună, an de an, în această perioadă. Nici măcar nu ne-am fi putut imagina că ar putea apărea ceva care să ne impacteze atât de puternic, la scară mondială. Ceea ce trăim în aceste zile ne obligă însă să rămânem extrem de disciplinați în respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului Coronavirus, măsuri pe care deja le știm foarte bine și pe care, din fericire, mulți le-au aplicat într-un mod foarte responsabil”, atrage atenția dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Respectarea măsurilor de precauție, mai spune el, ne-a salvat până acum, dar subliniază că pericolul nu a trecut: „Din contră, în zilele și săptămânile următoare (pericolul – n.r.) va depinde în foarte mare măsură de continuarea repectării acestor măsuri ca să nu ajungem în situația multor țări mult mai bine echipate medical decât noi. Nu este deloc cazul să credem că a trecut valul, spitalele sunt supuse la încercări grele zilele acestea, chiar dacă cei de-acasă nu percep lucrurile la magnitudinea pe care o resimt cei din interior, cei care încearcă cu toate forțele și mijloacele să rezolve rapid neajunsurile și să-și facă datoria.”

Virgil Musta mai spune că sunt mulți cei care rămân pe baricade în aceste zile și cere populației să rămână vigilentă, să respecte regulile de distanțare și de igienă, să aibă răbdare și să-i ajute pe cei care au nevoie:  „Vom trece, împreună, cu bine de această pandemie, deveninând mult mai conștienți de lucrurile cu adevărat importante.”

Print Friendly, PDF & Email