Medic de la Spitalul Militar Timişoara, arestat pentru luare de mită

Tribunalul Timiş a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui medic al Spitalului Militar Timişoara, acuzat de DNA Timişoara de luare de mită.

 

Procurorii DNA Timişoara propuseseră arestarea preventivă a medicului Eugen Silviu Poşiar, şefului Secţiei Medicină Internă, din cadrul Spitalului Militar Timişoara , pentru două fapte de luare de mită şi două de trafic de influenţă. Astăzi, medicul a fost prezentat judecătorilor Tribunalului Timiş, care au dispus arestarea lui pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, din noiembrie 2016, mai multe cadre ale Penitenciarului Arad s-au pensionat medical, ilegal. În schimbul unor sume de bani, cei care doreau să se pensioneze în acest mod apelau la medicul Eugen Poşiar care, în situaţia în care nu identifica afecţiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfăşurarea activităţii profesionale a solicitanţilor, le stabilea un diagnostic nereal (afecţiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecţiuni grave), le acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile sau întocmea actele necesare programării în faţa comisiei de specialitate care îi declarau apt limitat, ceea ce le permitea acestora ieşirea la pensie.

Procurorii anticorupţie spun că mai mult de 70 de persoane din cadrul Penitenciarului Arad, cu vârste cuprinse între 40 şi 48 de ani, s-au pensionat în acest fel şi că, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie, medicul a primit de la două persoane 1.400 de euro şi, respectiv, 2.000 de lei. De asemenea, medicul ar mai fi pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Timişoara să decidă clasarea acestora din motive medicale.

În acest doar procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Print Friendly, PDF & Email