Medalion „Beethoven 250 de ani”, la Filarmonica Banatul, dirijat de Michael Cousteau

Concert Michael Cousteau, la Filarmonica Banatul, în mai 2019.

Filarmonica Banatul organizează, în colaborare cu Institutul Francez din Timişoara, un medalion Beethoven 250 de ani, concertul fiind condus de dirijorul francez Michael Cousteau și avându-l ca solist pe pianistul Dragoș Mihăilescu. Concertul face parte din seria de evenimente dedicate Anului Beethoven.

 

Concertul simfonic a avea loc în 7 februarie, ora 19, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Programul include Uvertura Coriolan, Op. 62, Concertul pentru pian și orchestră nr. 4, în Sol major, Op. 58 şi Simfonia nr. 1 în Do major, Op. 21, anunţă organizatorii.

Michael Cousteau

Michael Cousteau s-a iniţiat la pian şi la violoncel de la o vârstă foarte fragedă. A decis să devină dirijor după ce a studiat inițial istoria şi filosofia. După ce participă la numeroase master-class-uri, Michael Cousteau devine responsabil pentru diferite formări în şcolile şi conservatoarele franceze, activitate pedagogică pe care o va desfăşura mai ales la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris. Urmează mai multe colaborări cu diferite orchestre din Franța și din străinătate: Opera din Paris, Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf, Orchestra Franceză de Tineri, Orchestra Naţională din Lyon, Philarmonia di Roma (Italia), Savarian State Orchestra (Ungaria), Radio Kamer Orkest şi Radio Symfonie Orkest (Olanda) şi Orchestra Filarmonică din Luxembourg etc.

Michael Cousteau a mai dirjijat Orchestra Filarmonicii Banatul în 2014 și în mai 2019, însoțit de solista Diana Ciocârlie, în cadrul unui turneu național ocazionat de Sezonul România-Franța.

Dragoş Mihăilescu

Dragoş Mihăilescu a studiat pianul la Liceul de Artă „Ion Vidu”, din Timişoara, şi apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu”, din Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1982. Din acelaşi an activează ca pianist al Filarmonicii Banatul din Timişoara. Din anul 1990 este şi cadru didactic la Facultatea de Muzică din Timişoara. Pianistul s-a impus în viaţa muzicală din țară printr-o apreciată activitate solistică, susţinând recitaluri şi concerte cu orchestrele simfonice ale celor mai importante centre muzicale din România (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu etc.) A obținut numeroase premii la concursuri naționale de interpretare și a făcut parte din juriul unor concursuri naţionale şi internaţionale: Concursul internaţional de pian de la Braşov (1994, 1995) şi Concursul internaţional de pian Ella Philipp, Timişoara (2008).

Biletele costă 30 de lei pentru locuri în loje centrale, 20 de lei/tarif general şi 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari sau posesori ai Cardului CulturaPlus şi pot fi cumpărate de la casieria Filarmonicii Banatul anticipat, în zilele de luni, miercuri şi vineri între orele10-14, iar marţea şi joia, între 14-19, sau cu o oră înainte de începerea concertului.

Anul acesta, când sunt marcaţi 250 de ani de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, Filarmonica Banatul oferă lunar publicului meloman câte un concert cu muzica marelui compozitor.

Print Friendly, PDF & Email