Medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică pentru un elev din Timişoara

Vlad Ştefan Oros. Foto: Arhivă personală

Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, a obţinut, pentru a doua oară, medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică.

 

Vlad Ștefan Oros a făcut parte din Lotul olimpic al României care a participat la Olimpiada Internațională de Fizică – eveniment ajuns la cea de a 51-a ediţie – şi s-a aflat printre cei cinci elevi care s-au întors acasă cu medalii de aur şi argint, astfel:

  1. Vlad Ștefan Oros, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara – aur;
  2. Tudor Gabriel Mocioi, de la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București – aur;
  3. George Cristian Ardeleanu, de la Liceul Internațional de Informatică din București – aur;
  4. Antonia Alma Ghiță, de la Liceul Internațional de Informatică din București – argint;
  5. Ștefan Ștefănescu, de la Colegiul National „Dimitrie Cantemir” din Onești – argint.

Cei cinci elevi au fost pregătiţi pentru această competiţie internaţională profesor universitar doctor Delia Davidescu și de conferențiarul universitar doctor Adrian Dafinei.

Olimpiada Internațională de Fizică a avut loc anul acesta în Lituania, la competiţie participând elevi din 76 de țări.

Provocarea acestei ediţii a fost proba practică, inspirată de condiţiile pandemiei: concurenţilor li s-a propus efectuarea unei experiment combinat cu o simulare şi prelucrare de date pe tabletă. Olimpiada a avut loc în Lituania şi a reunit elevi din 76 de ţări.

Vlad Ştefan Oros este a câştigat cea de a doua medalie de aur la o competiţie internaţională. În 2019, pe când era elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 24 din Timișoara, a obţinut aurul la Olimpiada Balcanică de Fizică, desfăşurată în Grecia, la Salonic.

 

Print Friendly, PDF & Email