Mecanici agricoli pregătiţi după un model de învăţământ profesional german

Prima clasă de învăţământ profesional în sistem dual, pentru mecanici agricoli, gândită după model german, va funcţiona din toamna acestui an, în Timişoara.

 

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat înfiinţarea primei clase de învăţământ profesional de stat în sistem dual, după model german, pentru mecanici agricoli, din vestul României. Această clasă a luat fiinţă în urma parteneriatului semnat între Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara, Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg şi Colegiul de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde”, din Timișoara.

Prima serie, de 28 de elevi, va începe pregătirea în această toamnă, urmând ca practica în fermele din vestul ţării să joace un rol esenţial. În primul an de şcoală, elevii vor avea face practică 20% din totalul orelor,

Proiectul vine ca răspuns la nevoile fermierilor din partea de vest a ţării, care solicită de ani buni, forţă de muncă calificată.

Până acum, au fost încheiate contracte de practică cu 13 ferme din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin. Acestea le oferă elevilor posibilitatea de a se angaja, fie pe perioada vacanţei, fie după absolvirea şcolii.

 

Print Friendly, PDF & Email