Maternitatea „Odobescu” din Timișoara, în carantină

Maternitatea „Odobescu”, din Timișoara, intră în carantină, după ce cinci asistente au fost confirmate ca fiind infectate cu noul Coronavirus.

 

Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal de Urgență Timișoara, de care aparține Maternitatea „Odobescu”, a confirmat că spitalul intră în carantină. „Am hotărât să introducem în carantină Maternitatea Odobescu pentru că avem cinci cazuri confirmate de infecție Covid-19, la cinci asistente medicale. Asistenta de la Sala de nașteri a avut soțul confirmat cu Covid-19, lucrează la Ambulanță și era de o săptămână acasă în izolare. Celalalte patru asistente de la Neonatologie au prezentat ieri simptomatologie ușoară. Noi am hotărât, împreună cu șefii de secție, să le testăm și am avut azi rezultatul pozitiv, moment în care le-am trimis la Spitalul «Victor Babeș», iar personalul și pacientele care sunt în Maternitatea Odobescu vor fi testați”, declară, potrivit Radio Timișoara, Olimpia Oprea.

Aceasta declară că maternitatea nu mai face internări și niciun cadru medical și nici pacientele nu mai pleacă din spital. Aici se află, în momentul de față, peste 80 de persoane, personal medical și pacienți, care vor fi testați pentru Covid 19.

 

Update. Peste 80 de cadre medicale de la această maternitate au fost testate Covid-19, în noaptea de marţi spre miercuri. Trei dintre au fost fiind depistate pozitiv, după cum anunță primarul Nicolae Robu, spitalul fiind subordonat Primăriei Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email