Maternitatea „Odobescu”, amendată cu 10.000 de lei

Maternitatea „Odobescu”, din Timișoara, a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea unor măsuri în condiții epidemiologice deosebite, anunță Directia de Sănătate Publică Timiș.

 

În urma controlului făcut de inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică la acest spital, s-a constatat că nu au fost respectate măsurile impuse în situaţii epidemiologice deosebite, transmite Direcția de Sănătate Publică Timiș. Astfel, pentru Maternitatea „Odobescu” s-a decis aplicarea unei amenzi în valoare de 10.000 lei.

Referitor la cei zece nou-născuți de la Maternitatea „Odobescu” testați inițial pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2 – transmite DSP Timiș –, în urma retestarii s-a constatat că nouă dintre acestia sunt negative, iar bebelușul pozitiv a fost internat, împreună cu mama sa, depistată, la rândul ei, pozitivă, la Clinica Bega, desemnată pentru tratamentul gavidelor și lehuzelor cu Covid-19.

Situația de la Maternitatea „Odobescu” face și obiectul unui dosar penal deschis in rem la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, dosar care vizează zădărnicirea combaterii bolilor. Pe lângă cei zece bebeluşi declaraţi iniţial pozitiv şi apoi retestaţi, alte 25 de personae, atâta cadre medicale, cât și lehuze şi o gravid, au fost infectate cu Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email