Maternitatea „Bega” preia pacientele însărcinate, infectate cu Covid-19

Maternitatea „Bega”, din Timişoara, va prelua toate pacientele din judeţ care au probleme ginecologice sau gravidele care trebuie să nască, dar care sunt infectate cu noul Coronavirus, potrivit Agerpres.

 

Întreaga capacitate a Maternităţii „Bega”, de 84 de paturi, va fi pusă la dispoziţia pacientelor afectate de Covid-19.

 „Problemele de la Maternitatea «Dr. Dumitru Popescu» („Odobescu” – n.r.) nu afectează «Bega», pentru că noi am fost declaraţi, de marţi, prin Ordin de ministru, maternitate-Covi în judeţul Timiş, care se va ocupa de toate cazurile de ginecologie infectate cu Coronavirus. Acum ne organizăm ca să creăm noile grafice şi ture, astfel ca personalul care a efectuat un serviciu de o săptămână să beneficieze de două săptămâni de izolare pentru testare şi stabilirea diagnosticului”, declară, citat de Agerpres, dr. Marius Craina, managerul Clinicii Universitare „Bega”.

Acesta spune că spitalul nu are personal suficient în toate compartimentele şi sectoarele pentru a asigura ture de patru ore pentru zona roşie: „A trebuit ca în unele compartimente să facem graficul adaptat numărului de personal pe care îl avem; va funcţiona o singură sală de naşteri, iar la blocul operator va funcţiona un singur instrumentar în această perioadă.”

Marius Craina adaugă că singura gravidă care era internată în Maternitatea „Bega”, cu o sarcină mică ce trebuie monitorizată în continuare, a fost transferată astăzi la maternitatea privată din Timişoara, care are capacitatea suficientă pentru a prelua pacientele negative, până când Maternitatea „Odobescu” îşi va rezolva problemele şi îşi va relua activitatea normală.

Print Friendly, PDF & Email