Măsuri sporite de securitate la graniţa cu Serbia, din cauza imigranţilor

Monitorizare frontieraDupă ce în această săptămână au fost depistate două încercări de trecere ilegală a frontierei de către grupuri mici de imigranţi, pe frontiera româno-sârbă, Ministerul de Interne a alocat forţe suplimentare. Începând de azi-noapte, pe frontiera româno-sârbă, patrulează echipe mixte de poliţişti de frontieră, poliţişti şi jandarmi.

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial Timişoara patrulează în comun cu jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Timiş şi Gruparea Mobilă Timiş şi cu poliţişti de la Inspectoratele Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Acţiunea are loc în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul de Interne, Petre Tobă.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană pe frontiera româno-sârbă, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

„Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu”, transmit reprezentanţii ITPF Timişoara.

Astfel de acţiuni de cooperare inter-instituţională s-au desfăşurat şi în alte zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române, la frontierele de nord şi de sud, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

 

Print Friendly, PDF & Email