Masterat pentru pasionații de jocuri video, la Politehnica Timişoara

Foto: UPT

Universitatea Politehnica Timișoara anunţă că lansează un program de masterat pentru pasionații de jocuri video, specialiștii în acest domeniu fiind foarte căutați pe piața muncii.

 

Noul program de masterat, numit „Game Development”, este conceput special pentru pasionații de jocuri, care doresc să își dezvolte abilitățile într-un domeniu al industriilor creative. Specialiștii din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara spun că au constatat că este un real interes din partea studenților pentru că mulți dintre ei, în cadrul examenelor de finalizare a studiilor, realizau jocuri de la zero, documentându-se singuri din surse externe.

Programul de masterat se adresează nu doar absolvenților de specializări tehnice, precum Automatică și Calculatoare sau Informatică, ci și absolvenților din domenii precum Design sau Arte.

„Am ales acest mod de lucru pentru că industria jocurilor este una a industriilor creative. Aici e nevoie și de cineva care are abilități de programare, dar și de mulți oameni care știu design, de tineri open minded care au idei pe care poate îi găsim la facultățile de arhitectură sau arte. Programul de masterat este deschis celor care vor să intre în această industrie și au abilități în acest sens. Interes există din partea studenților noștri, dar există interes și din partea companiilor prezente în România și care își doresc să angajeze specialiști. În Timișoara nu este dezvoltat acest domeniu, însă avem deja semnale din piață că sunt firme care își doresc să vină în vestul țării dacă le oferim ceea ce își doresc cel mai mult: specialiști”, declară conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Prin intermediul acestui program de masterat, studenții vor avea oportunitatea de a explora diverse aspecte ale dezvoltării jocurilor, cum ar fi designul, grafica și animația, programarea jocurilor, sunetul și muzica în jocuri, testarea și evaluarea lor, precum și aspecte de gestionare a proiectelor în industria jocurilor video. Această abordare cuprinzătoare și interdisciplinară asigură că absolvenții vor fi bine pregătiți să abordeze provocările reale din industria dezvoltării jocurilor.

Specializarea „Game Development” are disponibile 20 de locuri bugetate, în timp ce alte 15 locuri sunt cu taxă. Cadrele didactice sunt de la mai multe facultăți ale UPT, însă sunt discuții și cu profesori specialiști de la universități din Europa pentru a veni să predea în România. De asemenea, profesorii vor colabora și cu foști absolvenți care au urmat cursuri de masterat în străinătate în domeniul jocurilor video.

Print Friendly, PDF & Email