Maşini date în urmărire prin Interpol, identificate la intrarea în România

Politisti de frontieraPoliţiştii de frontieră timişeni au descoperit, în week-end, doi cetăţeni sârbi conducând autoturisme Skoda Fabia, care figurau în bazele de date ca fiind furate din Slovacia, respectiv din Cehia.

 

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, şi la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-au prezentat duminică, 3 august, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în România, doi cetăţemi sârbi, ambii conducând autoturisme marca Skoda Fabia, anunţă Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, într-un comunicat. În urma verificărilor efectuate asupra maşinilor, poliţiştii de frontieră au descoperit că autoturismele figurează în baza de date a Interpol semnalate ca fiind furate. Una era furată din Slovacia, în anul 2001, iar ceallată, din Cehia, în 2007.

Laura Milea, purtător de cuvânt al ITPF Timişoara, spune că cele două persoane, M. Marija, în vârstă de 40 ani, şi R. Slobodan, în vârstă de 24 ani, au declarat că au cumpărat autoturismele de la cetăţeni sârbi şi că nu ştiau că acestea erau furate. „Autoturismele au fost transportate la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră şi au fost indisponibilizate în vederea confiscării. Lucrătorii noştri au întocmit celor doi cetăţeni sârbi lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt”, mai spune Laura Milea. Ambele autoturisme au o valoare de aproximativ 5.000 euro.

Print Friendly, PDF & Email