Maşini cu migranţi, care au spart barajul Poliţiei de Frontieră, oprite cu focuri de armă, la Moraviţa

Un poliţist de frontieră din Moraviţa a fost rănit de maşina unui traficant de migranţi care a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii. Pentru oprirea traficantului de migranţi, poliţiştii au tras focuri de armă, rănind două persoane de origine afro-asiatică.

 

În noaptea de 27 spre 28 august, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara a organizat o acțiune privind combaterea traficului de migranți, în zona de frontieră Moravița-Denta, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au organizat un filtru pe E 70, la ieșirea din Denta, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

În jurul orei 3, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranți din zona de frontieră către Timișoara. Şoferii nu au oprit la semnalele polițiștilor și au trecut în viteză prin baraj, rănind ușor un polițist și avariind mai multe autoturisme ale Poliţiei de Frontieră. Pentru a reuși imobilizarea celor două autovehicule și a șoferilor acestora, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, inițial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au țintit pneuri, reușind să oprească una dintre maşini.

Prin ricoșeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror șoferi nu au oprit la control. Cele două persoane, de origine afro-asiatică, au fost transportate de urgență la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale.

În urma acțiunii polițiștilor de frontieră au fost reținuți 12 cetățeni afroasiatici și un cetățean sârb, șoferul uneia dintre mașini.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările și întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

ITFP Timişoara anunţă că cetățeanul sârb este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar cetățenii afroasiatici, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Print Friendly, PDF & Email