Maşina viceprimarului Cosmin Tabără, vandalizată

Sursă foto: Facebook / Cosmin Tabără

Viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, şi-a găsit maşina vandalizată. Acesta spune că „urmează, probabil, incendierea mașinii dacă nu voi abdica de la principii, dar nu o voi face”. Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, îşi exprimă dezaprobarea faţă de acest incident.

 

Mă gândesc uneori cât de jos a fost dusă politica în Timișoara, până unde poate coborî nivelul promovat în ultimii ani în orașul nostru. Ce mi s-a întâmplat mie i se poate întâmpla oricui, pentru că asta a fost livrat de către marii oameni politici: ura, învrăjbirea, violența verbală și fizică, orice pentru a dobândi puterea, pentru a fi cât mai aproape de ciolan. Și asta nu prin muncă sau valoare, ci prin slujirea fără noimă a celui care poate asigura accesul facil într-o funcție publică. Apoi putem vorbi despre iubirea orașului, despre promovarea valorilor sau a meritocrației. (…) Da, mi-ați vandalizat mașina, în speranța că poate voi renunța la a milita pentru corectitudine, pentru examene corecte, pentru o competiție onestă. Cine a făcut asta? O victimă a ceea ce i s-a livrat în ultimii ani în Timișoara. Pentru că cine a făcut-o e o victimă. Urmează, probabil, incendierea mașinii daca nu voi abdica de la principii, dar nu o voi face! Probabil că se va încerca pe orice cale intimidarea mea, dar vă anunț că nu renunț, voi rămâne același om care va căuta dreptatea oriunde voi fi. Din păcate, prin modul vostru de a face politică ați transformat sau vreți să transformați Timișoara într-o Americă de Sud, dar nu veți reuși, pentru că Timișoara nu sunteți voi, Timișoara este reprezentată de intelectuali, de patru universități cu recunoaștere internațională, de medici de renume, de oameni de artă și de cultură recunoscuți în afara granițelor țării, de o clasă de mijloc echilibrată, de școli care an de an șlefuiesc tinere talente”, scrie, pe pagina sa de Facebook, viceprimarul liberal al timişoarei, Cosmin Tabără.

Acesta mai spune că aşteaptă răspunsul Poliției la plângerea mea: „Puțin probabil să aflu făptuitorul, dar voi lăsa organele de cercetare să-și facă treaba, cu încrederea în munca lor.Până atunci, voi duce mașina la service și voi continua să fiu același om care va ierta prostia din jurul său…”

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, îşi exprimă dezaprobarea faţă de acest incident: „Sunt revoltat de vandalizarea mașinii viceprimarului Cosmin Tabără. Este un incident pe cât de reprobabil, pe atât de periculos pentru Timișoara.  Persoana sau persoanele care au recurs la acest gest golănesc dovedesc că nu au înțeles nimic din spiritul acestui oraș, nu au înțeles nimic despre democrație și cu siguranța nu au înțeles nimic despre Cosmin Tabără. Sper ca ancheta Poliției în acest caz să fie rapidă și să se finalizeze cu prinderea și pedepsirea făptașului sau făptașilor. Indiferent de opțiunile politice, trebuie să condamnăm uniți și fără echivoc orice act de agresiune față de aleșii noștri. „

Dominic Fritz anunţă că va lucra în continuare la o cultură politică timișoreană bazată pe dialog, respect și dezbaterea ideilor, nu pe atacuri personale: „Toți actorii politici din Timișoara au responsabilitatea de a eleva și nu degenera discursul politic, pentru că vorbe de ură se transformă în fapte de ură. Cine nu înțelege acest fundament al democrației, nu are ce căuta în viața politică a Timișoarei.”

Print Friendly, PDF & Email