Despre dragoste în vremea ticăloşiei

Mascaţii descind la Teatrul Naţional Timişoara

Prostii sub clar de luna cu mascati Foto Adi PiclisanMascații descind pe scena Teatrului Național din Timișoara. În ultima zi a FEST-FDR 2015, sâmbătă, 13 iunie, de la ora 20.

 

De data aceasta, trupele speciale ale Poliţiei au o acţiune anunţată, urmând să-l încătușeze pe directorul adjunct al Teatrului Naţional Timişoara, Ion Rizea, care îl va interpreta pe Gogu, celebrul personaj al lui Teodor Mazilu, din Proștii sub clar de lună, anunţă, într-un comunicat, reprezentanţii TNT.

O poveste cu un racord absolut la prezentul de tip «breaking news», când, la fel ca în comedia lui Mazilu, suntem invadați de un joc care are tot mai mulți jucători, o singură minge, Codul Penal, și o miză unică, (a)moralitatea felului în care se «fac» banii”, mai spun reprezentanţii TNT.

Proștii sub clar de lună, în viziunea regizorului Ion-Ardeal Ieremia, este o comedie pe cât de savuroasă pe atât de acidă despre dragostea în vremea… ticăloșiei. Un clasic al teatrului românesc, Proștii sub clar de lună transcriu, în interpretarea actorilor Naționalului timișorean – Ion Rizea, Claudia Ieremia, Kristina König, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Alina Chelba, Nicolae Pârvulescu, Flavius Retea și Ștefan Roman –, toate  personajele-vedetă ale momentului: bărbați și femei cu gândire șablonată și sentimente castrate, dar încercând, totuși, în replici a căror savoare își regăsește nealterată întreaga prospețime, să devină „oameni”, adică să iubească.

Print Friendly, PDF & Email