Mărțișoare pentru doamne și domnișoare, la Aeroportul Timişoara

Deși acest 1 martie a fost una dintre cele mai friguroase zile ale acestui an, angajații Aeroportului Timişoara au dorit să anunțe venirea primăverii prin oferirea de mărțișoare. Pasagerele care au călătorit cu avionul spre sau dinspre Timişoara au primit cadou un mărţişor, simbol al primăverii.

 

Este deja o tradiție și pentru aeroport ca în 1 martie să oferim aceste mici simboluri ale primăverii, doamnelor și domnișoarelor care ne trec pragul. Am dorit ca în acest an, fiind și anul centenarului, dar și primul an în care mărțișorul este inclus în patrimoniul UNESCO, pasagerii să înțeleagă mai bine aceste simboluri specifice românești”, a spus directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Deoarece Aeroportul Internațional Timișoara promovează valorile culturale românești, începând din 1 martie, timp de două săptămâni, în zona publică a aerogării are loc o mică expoziție de mărțișoare, organizată în parteneriat cu Asociația Culturală Tradiții, Identitate și Succes. Expoziția, numită simbolic Cu iubire și cu dor, ia-ți în zbor un mărțișor, prezintă o ie românească, câteva mărțișoare și o păpușă din cânepă, dar și explicații legate de simbolistica acestui dar oferit în 1 martie, „poveşti frumoase ale oamenilor care îl creează, îl oferă şi îl poartă”.

Print Friendly, PDF & Email