Marius Dugulescu: „La Timișoara se fac experimente pe oameni, cu știrea Primăriei”

Marius Dugulescu PMP Timisoara Foto Arhiva personalaPreședintele PMP Timișoara trage un semnal de alarmă față de decizia Aquatim de a testa un procedeu nou de uscare a dejecțiilor, cu riscul de a polua olfactiv câteva mii de timișoreni.

 

Președintele Partidului Mișcarea Populară Timișoara, Marius Dugulescu, atrage atenția asupra comportamentului duplicitar al primarului Timișoarei, Nicolae Robu. Acesta face referire la reacția primarului față de poluarea olfactivă din zona Dâmbovița, de care vinovată este una dintre societățile din subordinea Consiliului Local, Aquatim. „La început, edilul a ținut totul secret, ignorând zecile de reclamații scrise și verbale ale cetățenilor din zonă, încercând să protejeze Regia de Apă și Canal. Acum, când presa a dezvăluit că Aquatim face teste pe timișoreni, primarul se erijează într-un apărător al oamenilor afectați și un adversar al Aquatim”, spune Marius Dugulescu.

Acesta mai spune că, deși dreptul la un mediu înconjurător sănătos le este garantat prin Constituție tuturor cetățenilor, în Timișoara acest drept este încălcat și, mult mai grav, cu acceptul tacit al primarului. „Am aflat din presă că oamenii din zona Dâmbovița trăiesc un adevărat coșmar de când vremea a început să se încălzească, din cauza poluării olfactive produse de Aquatim”, adaugă președintele PMP Timișoara, Marius Dugulescu.

Problemele din zona Dâmbovița au apărut în momentul în care temperaturile au început să crească, amplificând mirosul pestilențial venit dinspre stația de epurare a apei, situată în vecinătate, pe Splaiul Nicolae Titulescu. De vină este Aquatim, declară Marius Dugulescu, această societatea hotărând să testeze un procedeu nou de uscare a dejecțiilor, cu riscul de a polua olfactiv câteva mii de timișoreni.

Președintele PMP Timișoara critică atât acțiunea societății de apă și canal, cât mai ales atitudinea duplictară a primarului. Asta în contextul în care, edilul a ținut totul secret, vorbind despre neregulile de la Aquatim, abia după ce subiectul a ajuns în presă. „Este inadmsibil ca o societate, oricum s-ar numi ea, să facă teste pe oameni! Problema și mai mare este că această societate este în subordinea Consiliului Local, iar domnul primar are oameni apropiați lui, în Consiliul de Administrație. De ce domnul Nicolae Robu nu a făcut nimic pentru a-i proteja pe cetățenii din zonă de poluare? De ce a avut o poziție publică pe această temă, condamnând Aquatim, numai după ce jurnaliștii au dezvăluit ce se ascunde în spatele mirosului îngrozitor din întreg cartierul?”, întreabă retoric Marius Dugulescu.

Localnici din cartierul Dâmbovița le-au spus unor jurnaliști că au fost ignorați de reprezentanții Primăriei, deși au depus zeci de plângeri în care reclamau faptul că aerul din zonă este insuportabil. „Gravitatea problemei a fost confirmată într-un final, de comisarii Gărzii de Mediu, care au interzis conducerii Aquatim să mai facă teste de uscare a dejecțiilor”, adaugă Marius Dugulescu.

Print Friendly, PDF & Email