Marius Craina spune că prioritatea mandatului său de primar ar fi construirea unui nou spital municipal

Sursă foto: Facebook Marius Craina

Candidatul Partidului Pro România la funcţia de primar al municipiului Timişoara, fostul manager al Spitalului Judeţean Timişoara dr. Marius Craina, a declarat, luni, că prima prioritate medicală a mandatului său, dacă va câştiga alegerile locale, va fi construirea unui spital municipal care să cuprindă toate secţiile, dar şi a unui nstitut oncologic, anunţă Agerpres.

 

Marius Craina susţine că actualul Spital Municipal Timişoara, care funcţionează în sistem pavilionar, cu clinici în mai multe clădiri istorice, nu corespunde nevoilor actuale ale oraşului. De asemenea, nefiind construcţii anume ridicate în scop medical, acestea nu pot avea circuite medicale care să asigure realizarea unui act medical de calitate: „Fiind un sistem pavilionar, există un transport între unităţile sanitare, care în situaţii de urgenţă poate pune în pericol viaţa pacientului. De foarte multe ori, ambulanţa opreşte la Spitalul Municipal, dar neavând toate specialităţile necesare unui diagnostic rapid şi eficient, pacientul este trimis la Spitalul Judeţean. Este obligatoriu un nou spital municipal construit în afara oraşului şi să cuprindă toate secţiile, prevăzut şi cu locuri de parcare suficiente pentru angajaţi şi aparţinătorii bolnavilor (…). În prima zi de lucru la primărie vom demara acest proiect pentru Timişoara. Primul pas este identificarea terenului”, a declarat, potrivit Agerpres, Marius Craina, într-o conferinţă de presă.

O altă prioritate este construirea unui institut oncologic la Timişoara, care să deservească întreaga zonă de Vest a României, demersurile fiind blocate la nivel guvernamental de peste un deceniu: „Astăzi, Timişoara, centru universitar medical, nu beneficiază de un institut oncologic. De aceea, în programul nostru este prevăzută şi construirea unui institut oncologic care trebuie să fie realizat în apropierea Spitalului Municipal, pentru a evita transportul pacienţilor între unităţile sanitare.”

Marius Craina spune că sursele de finanţare vor fi asigurate de Municipalitate şi de fondurile europene, din care să se asigure inclusiv dotarea cu echipamentele medicale necesare, de ultimă generaţie: „Nu spun că este uşor, că se va face extraordinar de repede, dar din prima zi de mandat, sănătatea este pentru noi primordială.

Print Friendly, PDF & Email