Marius Andruh conferenţiază la Universitatea de Vest din Timișoara

Marius Andruh. Foto: Alina Bianca Bălan

Seria de evenimente „Conectați la viitor”, prin intermediul căreia Universitatea de Vest din Timișoara propune dialoguri ce au ca misiune popularizarea științei, continuă în anul 2023. Invitatul primei ediţii din acest an este Marius Andruh, academician, profesor universitar la Facultatea de Chimie a Universității din București și cercetător cu recunoaștere internațională.

 

Evenimentul va avea loc joi, 2 martie, de la ora 18, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara. Reputatul chimist Marius Andruh, vicepreședinte al Academiei Române, va expune tema mereu dinamică a chimiei și a eternelor sale provocări.

Prin contribuțiile competitive care au produs știință în domeniul chimiei, recunoașterea sa națională, dar mai ales internațională, precum și întreaga activitate profesională promit o expunere publică pe cât de savuroasă, pe atât de efervescentă, spun reprezentanţii UVT.

Marius Andruh, doctor în ştiinţe chimice, este preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Chimice a Academiei Române şi profesor la Facultatea de Chimie a Universităţii din Bucureşti. Acesta este membru titular al Academiei Române din 2009, după ce, din 2001, fusese corespondent.

Prelegerea pe care o susţine la Timişoara face parte din seria conferințelor La UVT, Cultura este Capitală, inclus în Programul Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș. Partenerul acestei serii de evenimente este Nokia.

Print Friendly, PDF & Email