Marin Cazacu şi Violoncellissimo, în concert, la Timişoara

Marian Cazacu – Violoncellissimo. Foto: Virgil Oprina

Turneul naţional Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan. Timişoara este inclusă pe harta spectacolelor.

 

Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, îşi aşteaptă publicul din Timişoara la un concert susţinut în 10 octombrie, de la ora.., la Sala Capitol.

Ceea ce poate fi ascultat și văzut în turneul naţional Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo 2020, este o strălucitoare pledoarie pentru posibilitățile nebănuite de expresie muzicală ale violoncelului, asociate virtuozităţii, printr-un program incursiune nu doar în istoria muzicii clasice, ci a mai multor genuri, într-o îmbinare plină de culoare, savoare și bucurie de a trăi, spun  organizatorii.

Violoncellissimo, spun organizatorii turneului, sunt o familie… profesională. O familie compusă din muzicieni – elevii şi studenţii maestrului Cazacu – care au avut apariţii notabile la Luxemburg, Bruxelles, Istanbul, Washington şi nu numai, dar şi într-o apariţie surprinzătoare în finala de la emisiunea Românii au talent.

 

Print Friendly, PDF & Email