Marilen Pirtea, numit consilier onorific al primului-ministru

Foto: Constantin Duma

 

Prin decizie semnată ieri de premierul României, Nicolae Ciucă, Marilen Pirtea, rector al Universităţii de Vest din Timişoara, a fost desemnat consilier onorific al prim-ministrului pentru sprijinirea participării universităţilor româneşti la programele şi iniţiativele dezvoltate în Spaţiul European al Educaţiei şi în Spaţiul European al Cercetării. Activitatea lui Marilen Pirtea în Guvern este neremunerată.

„Spațiul European al Educației și Spațiul European al Cercetării reprezintă pentru Guvernul României un domeniu prioritar de formulare a politicilor publice. Sunt onorat să îmi dedic experiența și energia profesională în activitățile realizate de echipa Prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, pentru susținerea viitorului educației românești în spațiul comun european”, declară prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Începând din 2019, reaminteşte acesta, Comisia Europeană construiește viitorul învățământului superior european prin inițiativa Universităților Europene, o rețea de 41 de consorții paneuropene de cooperare universitară.

„După ce zece dintre universitățile românești de elită au aderat la câte una dintre noile consorții de Universități Europene, Universitatea de Vest din Timișoara, fondatoare a Universității Europene UNITA, a avut inițiativa de formare în plan national a rețelei universităților românești care implementează proiecte Erasmus+ și Universități Europene, în 2021, ca etapă importantă în catalizarea resurselor și experiențelor dobândite de universitarii români în Spațiul European al Educației și Cercetării. Schimbul de bune practici universitare și definirea viitorului învățământului superior european sunt obiectivele pe care le-am propus celorlalte universități românești care se află în alianțele noilor Universități Europene”, mai spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Marilen Pirtea, în vârstă de 48 de ani, este rectorul Universităţii de Vest din Timişoara din anul 2012, an din care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România, iar din 2016, este deputat din partea PNL, aflat acum la al doilea mandat. Marilen Pirtea este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, Specializarea Finanţe-Bănci, al unui masterat, Specializarea Fiscalitate, şi al unui doctorat în Economie, la aceeaşi facultate.

Print Friendly, PDF & Email