Marilen Pirtea: „Este necesară înăsprirea legislaţiei în vederea stopării cazurilor de agresiune și violență”

Marilen Pirtea, vicepreședintele Camerei Deputaților , susţine că este necesară adoptarea de urgență a unor prevederi legale mai ferme în vederea stopării cazurilor de agresiune și violență, chiar împotriva forțelor de ordine. „Dacă nu vom înăspri legislația, PSD și aliații lor vor sta de 6 la toate furturile și tâlhăriile din România. Alături de hoți!”

 

Este inacceptabil ca – așa cum s-a întâmplat recent în județul Olt – doar intervenția forțelor SAS din Jandarmerie să readucă ordinea publică și să asigure protecția polițiștilor aflați în misiune. Din nou, atrag atenția că riscul de apariție a violențelor și distrugerilor de domiciliu, mai ales pe timpul nopții, este tot mai mare. Sunt necesare, în opinia mea, măsuri ferme pentru protecția persoanelor și bunurilor, în așa fel încât cetățenii să simtă că statul îi ocrotește”, declară deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Acesta spune că România ar trebui să înveţe din exemplul italian, în care majorarea pedepselor a influențat reducerea infracțiunilor și violențelor: „Legea autoapărării pe timp de noapte, pentru atacuri desfășurate la domiciliu, adoptată în Italia la începutul pandemiei, constituie un model de eficacitate și bună practică în planul măsurilor imediate, adoptate pentru scăderea infracțiunilor împotriva bunurilor și persoanelor aflate la domiciliu, desfășurate mai ales pe timpul nopții. În cazul Italiei, țară puternic afectată de pandemia Covid-19, creșterea pedepselor și amenzilor pentru furturi și violențe a determinat o rapidă scădere, cu 20%, a numărului acestor infracțiuni”.

Deputatul liberal apreciază drept inadmisibilă și iresponsabilă asistarea fără reacție la ascensiunea infracționalității, mai ales în această perioadă de după starea de urgență, „când sunt așteptate măsuri de relansare a vieții economice și sociale, în care oamenii așteaptă măsuri avansate de protecție, dar și o mai bună organizare a structurilor de ordine publică. Ceea ce înseamnă nu vorbe, ci noi prevederi legale, prin care să fie majorate pedepsele și amenzile pentru infracțiunile periculoase cu violență, realizate mai ales noaptea”.

Print Friendly, PDF & Email