Marilen Pirtea anunţă că PNL depune moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei

Liberalii vor depune săptămâna viitoare, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa. Anunţăul a fost făcut de Marilen Pirtea.

 

Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiş şi președinte al Comisiei pentru Educație a PNL, spune că motivele pentru care liberalii au luat decizia de a înainta o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa, sunt existenţa în Educaţie a unui „haos constant” şi faptul că guvernarea PSD-ALDE „cârpeşte şi amputează sistemul educaţional”.

În condiţiile în care se desfiinţează unităţi de învăţământ din România fără un plan sustenabil, fără un studiu de impact, fără un studiu de fezabilitate, fără un studiu asupra impactului acestei măsuri, asistăm la o lipsă de strategie, la o lipsă de viziune, asistăm doar la măsuri pompieristice, luate ad-hoc, din motive financiare, într-un sistem educaţional în care avem 4.500 de cadre didactice necalificate nu există criterii şi reguli după care se fac aceste disponibilizări. În condiţiile în care avem 2.418 unităţi de învăţământ fără grup sanitar în incintă, ci în curte, avem un program de guvernare al PSD prin care ne spun că în trei ani se va remedia această situaţie, noi trecem la eliminarea de unităţi de învăţământ, comasare şi disponibilizări în sistemul educaţional”, declară, citat de Agerpres, Marilen Pirtea.

Adăugând că, suplimentar, acum avem, în premieră, şi „un Bac de februarie, care este ilegal, pentru că Legea educaţiei naţionale spune clar că examenul de Bacalaureat se adresează absolvenţilor de liceu, iar în acest moment avem o contradicţie, pentru că elevi din ultimul an de studiu la liceu sunt puşi în faţa unor examene de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat.”

Print Friendly, PDF & Email