Marian Constantin Vasile pledează pentru guvernare participativă, la Timişoara

Marian Constantin Vasile, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş din partea PNL, actual membru PLUS Timiş, a susţinut o prezentare publică intitulată “O nouă viziune pentru Timișoara”.

 

Marian Constantin Vasile susţine necesitatea ridicării Timişoarei la adevăratul ei potențial și nevoia imperioasă de aplicare a principiilor guvernării participative, pornind de la constatarea că este absolut necesară îmbunătățirea paradigmei de dezvoltare a comunității.

Am prezentat potențialul Timișoarei (viitoare Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, poziționată pe căile majore de transport europene, cu indicatori de performanță de top și potențial de transformare în metropolă prin intermediul conurbației Arad-Timișoara ș.a.m.d.), dar și o serie de considerente mai puțin favorabile, derivate din abordarea managerială precară de dezvoltare urbană pe termen mediu și lung, care au făcut ca Timișoara să rămână – în termeni de trend și soluții moderne – în urma altor orașe din partea de vest a țării – spre exemplu Cluj-Napoca sau Oradea”, spune Marian Vasile.

Acesta le-a propus participanților o nouă viziune asupra Timișoarei, „un oraș al viitorului, de talie internațională, prosper, sustenabil, verde și inteligent”, clădită pe patru piloni de dezvoltare: noutate, continuitate, potențial și participare. Marian Vasile a oferit detalii cu privire la:

  • Obiectivele generale de dezvoltare pentru anul 2050, cu eșalonare pe mandate de patru ani – stabilită în baza consultării largi a populației, precum și principii, direcții și măsuri generale de dezvoltare, la fel ca și sugestii de îmbunătățire a actului de administrație publică;
  • Proiecte concrete de dezvoltare multilaterală, grupate pe 13 arii de acțiune;
  • Exemple de soluții moderne din lumea largă (inclusiv aplicate în unele țări subdezvoltate), care pot fi implementate în Timișoara, în regim propriu sau în parteneriat.

Cei care doresc să afle mai multe despre viziunea sa de dezvoltare a Timișoarei, o pot face accesând link-ul: http://www.idezvoltare.ro/program-pentru-dezvoltarea-timisoarei.

Marian Vasile a demisionat din PNL, la finalul anului trecut, înscriindu-se în PLUS Timiş. Acesta şi-a anunţat intenţia de a se înscrie în cursa internă a partidului pentru desemnarea candidatului la Primăria Timişoara, pentru alegerile din vara aceasta.

Print Friendly, PDF & Email