Maria Grapini sprijină campania de strângere de fonduri pentru elevii participanţi la concursul NASA

Europarlamentarul Maria Grapini anunţă că se va implica în campania de strângere de fonduri pentru elevii timişoreni care vor participa la un concurs organizat de NASA.

 

Competiția internațională Zero Robotics High School Tournament, organizată de NASA, are în finală liceeni din Timișoara, patru echipe pregătindu-se de plecarea spre Boston, după o competiţie acerbă care s-a dat între 170 de echipe din toată lumea.

Concursul are ca scop programarea roboților spheres – sateliți experimentali, aflați la bordul Statiei Spațiale Internaționale, el fiind organizat anual de NASA în colaborare cu Centrul Estec al Agenției Spațiale Europene ESA și Institutul de Tehnologie din Massachusetts din USA. Competiția se finalizează cu invitarea primelor 14 echipe finaliste la sediul MIT, cea mai cunoscută universitate de inginerie din lume.

Nefiind cuprinsă în lista oficială a concursurilor finanțate de Ministerul Educației, Zero Robotics își reunește finaliștii români prin grija sponsorilor.

Europarlamentarul umanist Maria Grapini anunţă că se va implica în campania de strângere de fonduri. La sfârşitul săptămânii trecute a avut o întâlnire cu profesorul coordonator al echipei Cassiopeia, din cadrul Liceului “Grigore Moisil” Timișoara, Mircea Lupșe-Turpan, și a făcut o donație. Echupa Cassiopeia este o campioană, calificându-se în acest an pentru a patra oara consecutiv la faza ISS, de pe poziția 6 din 14.

Sunt bucuroasă că Ministerul Educației a reacționat pozitiv și a promis că va acorda suma necesară pentru delegația elevilor și a profesorilor din Timișoara. Cred că trebuie să investim în elevi, în tinerii cu rezultate excelente, în performanță, ambiție și inteligență. Ajut, ori de câte ori pot, cu inima deschisă astfel de copii extraordinary. Sper ca donația mea să le fie de folos, le țin pumnii, să dea Dumnezeu să fie învingători la Boston”, declară Maria Grapini.

La sfârşitul săptămânii trecute, deputatul liberal Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, acuza că în Ministerul Educației principala preocupare este rotația miniștrilor, în timp ce măsurile de substanță, pentru susținerea elevilor talentați, sunt considerate fără importanță.

 

Citeşte şi: Calificat în finala unei competiții NASA, un elev din Timișoara caută fonduri pentru a participa. Ministerul Educației nu se implică

Print Friendly, PDF & Email