„Marea ceapă”, premieră a Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide TESZT

Repetiţie a spectacolului „Marea ceapă”. Foto: Petru Cojocaru

Spectacolul Marea ceapă, premieră a Teatrului Maghiar de Stat din Timişoara, deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Euroregional de Teatru din Timişoara – TESZT, ce se va desfășura în perioada 21 – 28 mai.

 

Festivalului Euroregional de Teatru din Timişoara – TESZT, parte a Programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, cuprinde 31 de reprezentații ale unor companii de teatru din 15 țări.

Primul spectacol, Marea ceapă, o premieră a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, este programat duminică, 21 mai, de la ora 17. Este un spectacol de teatru fizic în concepția lui Marco Augusto Chenevier, artist care a mai fost invitat la TESZT în 2016, 2018 şi 2022. Textul și regia sunt semnate de el, de Darragh McLoughlin și Alessia Pinto, muzica – de Cári Tibor, iar decorul – de Albert Alpár. Din distribuție fac parte actorii Czüavek Loránd, Erdős Bálint, Hegyi Kincső, Lajter Márkó Ernesztó, Lőrincz Rita, Mátyás Zsolt Imre, Tar Mónika şi Vadász Bernadett.

Marco Augusto Chenevier lucrează și trăiește în Franța și Italia. Coregraf, dansator, regizor și actor, el explorează limitele formei și structurii, creând spectacole originale născute din fuziunea dansului, teatrului, circului, cabaretului, jocurilor de societate și tehnologiei. În prezent este co-director al T*Danse – Danse & Technology – festivalul internațional al Noului Dans din Aosta.

Vă reamintim că informațiile despre toate spectacolele și programul complet al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.teszt.ro. Toate spectacolele vor fi traduse în română, maghiară și engleză, în funcție de limba spectacolului, iar la finalul fiecărei seri artiștii vor participa la discuții cu publicul.

TESZT este finanțat de Primăria și Consiliul Local Timișoara și susținut de Asociația Proteszt, Asociația Timișoara 2023, Institutul Liszt București, STPT Timișoara, Consiliul Județean Timiș prin Direcția de Prestări Servicii, organizația Identity.Education, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

 

 

Print Friendly, PDF & Email